Conspirația Energiei

                                        de Nelu Preda              


   Cu toţii auzim zilnic de aşa zisa criza a petrolului , precum şi de problemele create de arderea acestuia pentru obţinerea de energie.Puţini ştiu însă că există deja tehnologia necesară obţinerii de energie perfect ecologică ,dar aceasta este ţinută sub „obroc” de marile Concerne petroliere ,interesate sa exploateze până la epuizare ,  rezervele de petrol.Imaginaţi-vă urmatorul scenariu :
      Deșertul Gobi ,Sahara şi Nevada acoperite cu panouri solare şi inerconectate intre ele , generând suficient şi permanent energie electrică pentru întreaga umanitate ( există deja panouri fotovoltaice cu randament de 40% ,mult mai ieftine decât cele pe siliciu ).
     O parte din electricitate să fie folosită pentru electroliza apei de mare şi obţinerea de hidrogen ( există deja tehnologia de încapsulare a hidrogenului în microcapsule de plastic , acesta comportându-se ca și lichidul şi putand fi livrat la pompele de benzina existente ).
      Hidrogenul să fie folosit în locul petrolului , acesta rezervându-se doar utilizarii petrochimice pentru obţinerea de mase plastice.Din arderea hidrogenului rezultă doar vapori de apă deci e total ecologic.În plus , am lasa și generațiilor viitoare ceva din resursele petroliere prețioase de altfel ( și pe care astazi le ardem ), pe care Dumnezeu le-a lasat umanității.
   Pare utopic ? şi totuşi este posibil , dar nu atâta cât vor exista marile Concerne petroliere şi marile Companii energetice, a căror conspiraţie întru profit , mențin situaţia actuală , pe termen nedefinit.

P.S.1 Mi s-a pus intrebarea : care conspirație ? că totul este pe față  !!!Răspunsul este ca toți marii beneficiari ai arderii petrolului ( care au câștiguri fabuloase ),investesc pe ascuns sume considerabile pentru a cumpăra si inactiva brevetele și prototipurile unor valoroase tehnologii ecologice ( exemplul cel mai notoriu este cumparărea și distrugerea unei întregi generații de automobile electrice de la Honda ,Toyota și Ford ( după expirarea perioadei de leasing ,fără a face posibilă cumpărarea acestora ) )de către persoane influiente dar necunoscute publicului.

P.S.2 De când am scris articolul și până în prezent, se pare că lucrurile au luat pe plan mondial o turnură favorabilă, în sensul că americanii amplasează deja masiv panouri solare în deșertul Nevada, germanii în Sahara, iar un cablu transatlantic le interconectează deja.Deasemeni chinezii amplasează panouri solare în deșertul Gobi, urmând a se trage cabluri de interconectare cu Nevada și Sahara...Deci se poate !...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu