Conectarea telefonului Alview X5 Soul Style la Windows 7 - instalare driver și setarea USB telefon


Bună, dragi prieteni!

Probabil mulți dintre voi v-ați confruntat cu nefuncționarea telefonului Alview X5 Soul Style, în sensul că nu i se instalează corect driverul USB, pentru conectarea la PC/Laptop-urile funcționând sub Windows 7. Sunt două probleme de rezolvat: 1. Instalarea driverului potrivit pe PC/Laptop și 2. Setarea portului USB al telefonului, pentru a putea comunica cu Windows-ul.
 1. Instalare driverului
1.a – copiați în Browser adresa:
developer.android.com/studio/run/win-usb
1.b – dați click pe *Click here to download Google USB Driver zip file
Și downloadați arhiva driverului într-un folder unde să îl puteți păstra în caz de nevoie. Dezarhivați pe Desktop driverul. În partea de jos a paginii aveți scris cu albastru link către detaliile de instalare, dar o să detaliez.
1.c – Introduceți cablul de date al telefonului în priza USB a PC/Laptop-ului. Se va instala probabil incorect driverul.
1.d – Dați click pe butonul Start –> click dreapta pe Computer –> Dublu clik pe Manage –> Dublu click pe Devices Manager. O să vă apară în lista de device-uri X5_soul_Style, cu triunghi galben, semn că nu s-a instalat corespunzător, sau Portable Device, pe care dați dublu click și vă apare X5_Soul_Stile.
1.e – Click dreapta pe el și Update Driver SoftwareBrowse my computer for Driver Software –> Browse –> Selectați folderul unde ați dezarhivat Google USB Driver și apoi Next. Se instalează driverul și trecem la următorul pas.

 2. Se pare că producătorul Alwiew X5_Soul_Stile, nu a prevăzut  în meniul telefonului opțiuni de setare a USB, implicit fiind DTP(Data protocol Transmision), care nu funcționează, cel puțin în Windows 7.

2.a – Downloadați din Magazin Play și instalați pe telefon Dev tools, pe care îl deschideți.
2.b – Selectați Developer options –> Configurați USB –> Activați PTP ( Pictures Transfer protocol).
2.c – Deschideți My Computer și bucurați-vă de fotografiile și datele de pe telefon.
Succes!!!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog