Pește Umplut

 

  Rețetă proprie


Pentru un pește proaspăt de 2 kg

Ingrediente :


*350 g smântână

*4       ouă
*200g  kaizer
*5 g     piper
*5 g     curry
*o legătură  de pătrunjel
*două căpățână de usturoi chinezesc
*Trei sferturi de litru de vin alb demisec
Mod de preparare


*se curăță solzii și intestinele peștelui

*se separă carnea de oase cu o linguriță, se taie cu o foarfecă coloana vertebrală de la cap și de pe spate, astfel încât să rămână doar capul, coada și pielea
*Se amestecă carnea și kaiserul tăiat cubulețe de 10/10 mm, 150 g de smântână, 4 oua bătute, pătrunjelul tocat fin, piperul, curry și o căpățână de usturoi pisată, se pun la blender până rezultă o pastă compactă și omogenă. Se sărează după gust.
*Se umple cu amestecul pielea peștelui și se coase cu o ața mai groasă decât cea de papiotă

*Se pune la tavă, se toarnă vinul, în care se pune sare după gust și  o căpățână de usturoi pisată, dispersată în tot lichidul. Se acoperă cu folie de aluminiu.
*Se
pune la cuptorul încins la 100 de grade celsius pentru 30 de minute, după care se scoate folia, se adaugă în vin restul de smântână și se stropește cu sosul alb  din tava, din 5 în 5 minute, timp de 15 minute, să se rumenească.
*Se servește rece tăiat ca o ruladă, cu o felie de lămâie și sosul rezultat.
*Amatorii de ciuperci, pot pune în vinul alb și ciuperci, câte încap și le pot servi precum garnitură la pește.
Știu că este cam migăloasă rețeta ,dar merită efortul !!!


Bon apetit !!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dragi cititori, vă invit să comentați, materialul citit!...

Postări populare de pe acest blog