Exerciţiu de respiraţie yoga

                                                   de Nelu Preda

Preambul Am auzit cu toţii despre efectele benefice ale aerului ozonat de munte.Este o mare eroare care culmea este iterata chiar de oameni de specialitate in domeniu.În realitate, ozonul O3 este cel mai nociv oxidant pentru materia organică, folosindu-se in obţinerea apei microbiologic pure. Dacă a-ţi respira ozon, acesta v-ar arde efectiv plămânii.În realitate, elementele care dau calitatea deosebită a aerului de munte sunt ionii negativi eliberați sub forma de aerosoli, de catre uleiurile eterice ale cetinei și conurilor de brad, de către cascadele de apă, la mare, aerosolii marini rezultați din spargerea valurilor, precum și după ploaie. Aceşti ioni negativi, ajunşi prin respiratie in organism determină neutralizarea  Ca+ ( care altfel precipită in rinichi sub forma de oxalat de calciu ) și radicalii liberi, care sunt principala cauză a îmbătrânirii celulelor organismului
.
Exercițiul de respirație constă în următoarele:

1.Vă întindeţi comod pe pat (deoarece puteţi ameţi în cursul exerciţiului ).
2.Inspiraţi profund abdominal  ( presând diafragma, ceea ce face sa se umple cu aer şi partea de jos a plămânilor, mai putin folosită și unde se cuibăresc și proliferează în voie viruşii şi bacilul TBC ).
3. Vă ţineţi respiraţia cât de mult puteţi ( pe parcursul practicării ,timpul retenţiei va creşte progresiv).
4. Percutaţi cu degetele coastele cuştii toracice; aceste percuţii vor genera infrasunete care vor stimula activarea alveolelor leneşe.
5.Expiraţi puternic
Beneficii ale exerciţiului:

Practicând acest exerciţiu ( care poate fi făcut oricând aveţi timpul necesar, fără nici o restricţie ), datorită osmozei prelugite, pe parcursul retenţiei respiratorii, preluaţi din aerul inspirat ,pe lânga oxigen şi ionii negativi al căror efect l-am descris în preambul. Prin asta evitaţi formarea de calculi renali și biliari, Calcifierea valvei mitrale și apariția suflului sistolic, precum şi îmbătrânirea timpurie a organismului (celulelor), datorită radicalilor liberi. Asta explică şi de ce persoane înrudite consumând apă din aceeaşi sursă, consumând aceleași alimente, fac sau nu calculi, funcţie de felul cum respiră, respectiv profund sau superficial.
Aş recomanda deasemenea folosirea aparatelor de generat ioni negativi folosind efectul Kirlian, care sunt destul de ieftine şi vă pot aduce multe beneficii sănătății, inclusiv starea de bine pe care o aveţi respirând aerul de munte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog