Pește Umplut

 

  Rețetă proprie


Pentru un pește proaspăt de 2 kg

Ingrediente :


350 g smântână

2       ouă
100g  kaizer
5 g     piper
5 g     curry
o legătură  de pătrunjel
o căpățână de usturoi chinezesc
Jumătate litru de vin alb demisec
Mod de preparare


se curăță solzii și intestinele peștelui

se separă carnea de oase, coloana vertebrală și piele cu o linguriță , astfel încât să rămână doar capul și pielea
Se amestecă carnea și kaiserul tăiat cubulețe fine ( aprox. 3x3 mm ), 150 g de smântână, 2 oua bătute, pătrunjelul tocat fin, piperul și curry.Se sărează după gust.

Se umple cu amestecul pielea peștelui și se coase cu o ața mai groasă decât cea de papiotă


Se
pune la cuptorul încins la 100 de grade celsius pentru 30 de minute, timp în care se stropește cu sosul alb ( în care se adaugă o căpățână de usturoi  zdrobită ) din tava, ( format din restul de  smântână și vin alb+sare după gust ), din 5 în 5 minute.
Se servește rece tăiat ca o ruladă ,cu o felie de lămâie și sosul rezultat.

Știu că este cam migăloasă rețeta ,dar merită efortul !!!


Bon apetit !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu